Amsterdam, 20/1/2009

 

Nooit meer rugpijn!!


Bovendien herstel van diverse kwalen, en dit alles zonder medicijnen of pijnstillers, maar door een simpele dagelijkse beweging.

 Na een 25 jarenlang rugprobleem waarin ik van alles geprobeerd heb om redelijk pijnloos te functioneren ben ik bij toeval gestuit op een gecombineerde beweging die, zoals ik het nu zie, de wervelkolom reset, alle energiebanen opent en daardoor het zelfgenezingsvermogen van het lichaam hersteld.

Het is een gecombineerde beweging van een aantal  yoga asana`s cq oefeningen, in samenwerking met een simpel hulpmiddel dat overal voorhanden is.

De hele wervelkolom wordt opnieuw gepositioneerd, zonder geweld, zonder pijn, door de persoon zelf.

Aan het eind van deze beweging kan de zenuwstreng iets gestrekt worden, hierin ligt het geheim van alle herstel.
Een geoefend persoon kan dit in een halve minuut, ook mét hernia.
Bovendien is er nu het besef dat als er ooit weer een hernia ontstaat, deze binnen een halve minuut gecorrigeerd is en ik daarna weer 100 % inzetbaar ben, direct dus, zonder enige uitval.
Dit geeft ontzettend veel vertrouwen en een 200% verbeterd humeur.
Ik heb immers 100% controle over mijn wervelkolom.


Allereerst moet je weten dat ik minstens ca 4x per jaar een verschoven wervel heb. Deze schiet meestal op de plek terug na een week rust met lichte beweging.
Een chiropractor helpt direkt tegen de pijnen immobiliteit, maar geeft een erg onstabiel gevoel in mijn onderrug. Bovendien mag ik dit ook drie dagen niet belasten. In de regel komt dit dus ook  neer op een week herstel.

Gezien het vanzelf hersteld in vrijwel dezelfde tijd, ga ik dus maar incidenteel naar een chiropractor. De pijn blijft echter altijd sluimeren.
Fysiotherapie heeft nooit iets langdurig helpends opgeleverd. Ook de elektro-therapieën niet.
Massage geeft verlichting maar is ook wel eens zo uitgepakt dat de hele rug vastsloeg en ik totaal immobiel was.


Na een stressvolle periode was het weer zover, na een week werken waarin de pijn nog net te verdragen was, moest er een dag rust ingelast worden.

De laatste tijd was het werken en rust, de rust werd veelal plat in bed doorgebracht om de pijn te verzachten, zo ook in het weekend twee dagen, om daarna weer te gaan werken zo goed en kwaad als dat ging.
Na die dag rust was de rugpijn grotendeels weg, echter er zat een pijnpunt in mijn pols dat erg opspeelde. Bij kracht zetten en naar links buigen ontstond een drukpunt dat aan het eind van een werkdag de kracht in die hand met ca 70% deed afnemen.

Ik dacht dat het slijtage was door stucadoren, de pijn was het ergst tijdens pleisteren met een grote vlakspaan. (Nu snap ik dat het RSI was.)
Dit was een van de redenen dat ik voorgaand jaar in een dipje zat; een pijnlijke rug en pols, beiden redenen om ander werk te zoeken dat minder belastend was.

Nog maar een dagje rust voor de pols dus, de volgende dag moest eigenlijk een plafond gestuct worden.

 

                                                                                           << top


Dit gebeurde er de volgende dag om ongeveer 3 uur 's middags, dinsdag 13 januari 2009

Tijdens het verschonen van een dierenverblijf en het bijvullen van het water, stond ik te bedenken dat de 20 liter jerrycan, die ik op borsthoogte buiten mijn macht hield om langzaam te kunnen gieten, wel erg zwaar was en dat dit eigenlijk vragen om problemen was

 

Op dat moment voelde ik iets midden in mijn rug verschuiven naar links.

Eigenlijk nooit eerder ervoer ik een (tussen)wervelverschuiving zo duidelijkGevolgd door een vlammende verlammende pijn. Ik kon in een bocht staand net de jerrycan neerzetten om naar mijn bed te strompelen en te gaan liggen. Eigenlijk direct totaal immobiel.
Einde oefening voor minimaal een week was mijn sombere gedachte………..

Dit gebeurde om ca 15.00 uur dinsdagmiddag. Mijn totale ingewanden deden pijn, ik had uitstraling/uitval tot onder mijn linker knie en er zaten twee vlampunten in mijn wervelkolom, alsof daar een mes ingestoken was.
Een aantal uren later ben ik naar beneden gestrompeld/geklommen, leunend op mijn armen, 3 verdiepingen per trap, om sigaretten te halen in de koffieshop waarboven ik woon.

 

In de koffieshop las ik een gezondheidsmagazine met een artikel over “nooit meer rugpijn”.
Dit zou tussen je oren zitten...." ja right, wat een onzin" dacht ik meteen, me amper bewegend kunnend.

In het kort hadden 25 specialisten röntgenfoto`s van 25 gezonde ruggen, zonder pijn en problemen, veelal gediagnosticeerd als ernstige probleemgevallen, sommigen met operaties als laatste redmiddel.

Deze ruggen gaven de eigenaren dus geen problemen maar bleken bij beschouwing ook verre van perfect.

Na nog wat gebabbel over de voors en tegens van kraken en andere therapieën kreeg ik, hangend aan een verticale stang die daar staat als extra ondersteuning voor de bovenverdieping, een ingeving voor een beweging.

Wat als…en hoever kan ik…..

Wat laat een totaal geblokkeerde rug nog toe?????

 

En het wonder geschiedde;

Binnen een halve minuut schoot de wervel met een luide TOC terug op zijn plaats, weg pijn!!!!

Nooit eerder was het mij op een of andere manier gelukt om mezelf uit zo`n pijnlijke beklemming te bevrijden!!!

Ik was direct totaal mobiel na de eerste keer. En was eigenlijk verbaasd over de mate van verlossing, dit ging namelijk veel verder dan een chiropractor-behandeling.

De beweging nog twee keer herhaald met intervalen van ca 5 minuten.

Wel gaven de geïrriteerde zenuwen nog een gevoel van een gloeiend bolletje pijn, maar niet door/tijdens bewegen/klemming, en meer als een constante zachte pijn, ik weet uit ervaring dat dat herstelpijn is.
De hernia heb ik om ca 18.00 uur er uit gekregen.
Een uur later ben ik naar bed gegaan met een lichte aspirinecombinatie met Tramadol ; Zaldiar 37,5mg/325 mg, totaal 2 tabletten ingenomen.

 

                                                                                           << naar boven

Hier volgt een beknopte samenvatting van de volgende weken.

Ik heb mijn leef-, eet-patroon en slechte gewoontes niet veranderd om dit te bewerkstelligen, ik maak alleen de beweging regelmatig, ook neem ik geen extra vitaminen, medicijnen of pijnstillers.
Ik eet eerder te weinig en zie mijn lichaam onmogelijke prestaties leveren.


Verder heb ik (met uitzondering van enkele jaren 1998-2005) altijd gerookt, gemiddeld 1 pakje sigaretten en 2 gram marihuana per dag, dit laatste mede om de pijn met een natuurlijk middel te bestrijden.

Vanaf mijn ca 18e  levensjaar tot heden.

In de jaren dat ik geen marihuana en tabak gebruikte dronk ik redelijk alcohol, vnl wodka, waar mijn lichaam als enige dranksoort redelijk mee omging.
Omdat ik de verandering in mensen na veel alcohol nuttigen eigenlijk niet kan waarderen, lag mijn grens bij aangeschoten zijn.

Als je meer drinkt went je lichaam hieraan, zodat de grens, qua idee, steeds hoger komt te liggen tot waar je “erbij” bent, naar je eigen idee.........

Toen ik incidenteel veel dronk kwam ik tot de conclusie dat alcohol schadelijker voor mijn lichaam was dan marihuana, hoe maatschappelijk geaccepteerd ook.
Nadat ik in 2005 weer begon te roken ben ik vrijwel gestopt met alcoholgebruik.

 

Als verder gesproken wordt van voetschimmel dan betreft dit ca hooguit 5 minuten jeuk direct na het douchen tijdens het afdrogen/schuren met een handdoek.
Normaal gesproken word je na verwaarlozen hiervan gek van de jeuk gedurende de hele dag.

 

 

 

                                                                                           << naar boven

Week 1

Dag 1, woensdag 14/1/2009 ;

`s Ochtends werd ik vroeg wakker, voelde me goed en ben aan het werk gegaan.
14 uur na mijn hernia stond ik op een steiger een plafond te stuccen. Van 10.00-19.30 heb ik, op mijn gemak, 36 m2 plafond uitgelevelled met 250 kg materiaal. Steiger op en af, voornamelijk boven en buiten je macht werkend. In de middag één keer tussendoor de beweging gemaakt waarbij een wervel zich herpositioneerde..
Wel de hele dag op mijn houding gelet, al ging dat vanzelf, als ik iets voelde qua pijn en mijn houding corrigeerde dan was de pijn weg.

Het gloeiende bolletje zenuwherstelpijn werd wel kleiner gedurende de dag, terwijl mijn rug dus extreem belast werd.
Toen ik stopte `s avonds omdat ik mijn onderrug moe vond, even de beweging gemaakt.
Eenmaal weer buiten na me omgekleed te hebben liep ik te bedenken dat mijn rug eigenlijk helemaal geen pijn deed en ook mijn onderrug niet.
Ik voelde me eigenlijk 100% fit en geloof me, dat normaal, in goeden doen, ik na een dag zo werken gesloopt en uitgeblust was.
Ook opvallend dat mijn ontlasting er anders uit zag naar mijn idee, soepel, één geheel  en een chocoladebruine kleur. Wc papier was eigenlijk niet nodig, het was schoon???

De indruk gekregen dat mijn hele stofwisseling veranderd is en dat mijn lichaam bezig is zich in snel tempo te ontgiften.

 

Dag 2, donderdag 15/1/2009 ;

Om 6.30 wakker geworden na pas om 01.00 te zijn gaan slapen, totaal wakker en vol energie.

Eerst uit gewoonte in bed gebleven, mijn lichaam had de laatste tijd zeker twee á drie uur nodig om op te starten. Eenmaal uit bed de sensatie dat ik helemaal nergens pijn had.
Tijdens  gewoon uitrekken klikten alle wervels op hun plek, alles zat los.
De halve dag gestuct, afpleisteren van het plafond van 36 m2.
Je moet weten dat met afpleisteren je het gips moet schrapen, je zet dus de hele dag je wervelkolom klem tussen steiger en plafond, in alle standen.
Geen pijn en toch de hele dag opstaan  en bewegen op de manier zoals ik 25 jaar gewend was, omdat dan mijn rug ontlast was en het geen pijn deed. En je daarbij steeds vaker afvragend waarom; het doet immers geen pijn meer.
Mijn houding steeds vaker gecorrigeerd naar een juiste, vanzelf, gedirigeerd door mijn ruggegraat.
Ontlasting mooi homogeen, 2 x vegen schoon.
Indruk dat het polsprobleem afnam.
Deze eerste twee dagen kwamen alle pijntjes uit voorgaande jaren, ook in ingewanden, naar mijn idee, versneld in omgekeerde volgorde voorbij, om daarna te vervagen.
Wederom 100% inzetbaar, en houdingen die eerder zeker rugpijn opleverden waren probleemloos vol te houden.

 

Dag 3, vrijdag 16/1/2009 ;

Normaal opgestaan, polspijn minder, geen fysieke klachten. Wel biceps-spierpijn van 2 dagen stuccen.

Zenuwen hersteld, geen gloeiend bolletje meer. Deze zijn dus genezen terwijl de rug extreem belast werd.
Normaal uitgerekt na opstaan en alle wervels klikken op hun plek, vanzelf.
Hele dag gewerkt, oa met een schuurmachine in de pijnlijke hand, wat vol te houden was zonder pijn.
Wennen aan normale houding ipv de 25 jaar getrainde foute, lees kromme, omdat het dan geen pijn deed.
Ontlasting wederom mooi, weinig papier nodig.

Humeur 100 % verbeterd, immers geen pijn meer.

Beweging gedaan.

Dag 4, zaterdag 17/1/2009 ;

Hele dag geschuurd. Pols bijna pijnloos.

Zelfcorrigerende houding. Wennen aan bewegingen die normaal altijd pijn deden, om deze dus gewoon uit te voeren.

Ontlasting mooi, bijna schoon papier.

Geen fysieke klachten meer afgezien van een kleine fantoompijn af en toe.
Pijn op plekken waar dit vroeger zat, terwijl als je op die pijn en plek gaat focussen er geen pijn blijkt te zijn

Humeur top.

`s Avonds bij een kennis in zijn huis aan een hangend touw in no time naar het plafond geklommen om dit aan te tikken, ca 8 meter. Geen probleem met pijnlijke pols ondanks dat dit de zwaarst belaste hand was.
In de spiegel `s avonds geconstateerd dat mijn donkere kringen rond mijn ogen grotendeels verdwenen waren.

Ca 7 uur slaap elke nacht tot nu maximaal, verder geen veranderingen in leefpatroon ingevoerd om dit alles te bewerkstelligen..

 

Dag 5, zondag 18/1/2009 ;

Zondag. Rustig opgestaan. Het is erg wennen dat ik gewoon al direct pijnloos uit bed kan springen, iets dat al 10 jaar niet meer ging.

Pols nog minder voelbaar.

Sommige gewrichten lijken iets ruimte te hebben, dwz sommige herpositioneren zich één keer. Normaal uit-rekken 's ochtends zet alles in lijn.

Geschuurd `s middags.
`s Avonds iets getild dat eigenlijk te groot was, glazen terrarium van 100x100x40 cm, een levensgevaarlijke onhandige  lege breukgevaarlijke glazen doos van 8 mm glas. Geen probleem.

Indruk dat een vetbultje oid, dat al ca 20 jaar als een (inmiddels grotere) erwt in mijn huid voelbaar is, minder hard geworden is.

Ontlasting mooi en homogeen.

Af en toe een pijntje dat eenmalig is, op oude plekken waar veel last was, en onvindbaar als je er naar op zoek gaat.

Het besef ontstaat bij mij dat in bed mijn rug een pijnprikkel ervaart die er niet is, waarschijnlijk geheugen-pijn.
Liggen in bed stond synoniem voor pijn al die jaren.

Uit bed totaal pijnloos en mobiel.

Het idee gekregen dat stoppen met roken eigenlijk voor de hand ligt nu.

 

Dag 6, maandag 19/1/2009 ;

Alle wervels blijven zich goed zetten. Ook lijkt het of botten op andere plekken, bv elleboog of knie ook opnieuw een juiste plek zoeken. Kleine klikjes om daarna beter te werken.
Ook mijn nekwervels lijken mobieler en klikken soms, ten goede, kleine vlakjes die loskomen.
Ontlasting mooi, opvallend dat de laatste dagen wanneer er aandrang is en je gaat, je vervolgens het idee hebt dat je een wind laat, daarna zit je te wachten op wat komen gaat. Maar dan ben je al klaar als je kijkt. En flinke jongens allemaal.
De stoelgang gaat dus steeds gemakkelijker en is verbazend schoon. Wc papier is eigenlijk nauwelijks meer nodig.
Vanmiddag mijn eerste patient en tevens mijn grootste scepticus, genezen van een zenuwbeklemming.
Het hemzelf laten doen is beter verwoord.

En inderdaad schoot ook bij hem de wervel probleemloos op zijn plek binnen de halve minuut.
En ook bij hem met een “Ja, hij schoot terug, ik voelde het!!!” ipv zoals bij een chiropractor  een pijnflits voordat de pijn weg is. Dus ook hier een verlossing zonder pijn!!!!
Op de heenrit realiseerde ik me dat ik, toen ik omkeek om in te voegen, zittend op mijn stoel met beide heupen tegen de zitting en mijn handen aan het stuur, ik ca 200 graden achteruit kon kijken!!!!! Dus op de linkerrijbaan kunnen kijken terwijl je rechtsom draait.
Erg flexibel dus in mijn bovenrug en nek !!!!! Ik schrok eigenlijk dat ik probleemloos, pijnloos en ongemerkt, zo ver kon draaien.
Vandaag ook elektradozen (hierop zit een deksel tijdens het stuccen dat volgegipst wordt) ingeslagen met mijn “zere” pols.

Vorige week dacht ik na twee; dat moet anders, stervend van de steekpijn.
Vandaag na 12 dozen, de overige drie met mijn goede pols gedaan. Mijn goede pols deed er meer pijn van!!!

Geen pijn meer afgezien van een enkel genezings pijntje.,
De knikker in mijn buikhuid lijkt nu toch echt zachter te worden/ te slinken.
mijn hele lichaam komt elke dag iets meer in balans is de indruk.

 

Dag 7, dinsdag 20/1/2009 ;

Eigenlijk alles top.
Voor het eerst in jaren binnen 15 minuten opgestaan, gedouched, aangekleed en op tijd voor een afspraak een straatlengte verderop. Ongekend.

Ook terug naar een normale nachtrust, 5  a 6 uur volstond altijd eerder, ik begin weer vanzelf wakker te worden na deze tijd.

Alles goed verder, geen pijnen.

Zelf een klein pijngevoel `s middags, even stretchen en alles zat weer flex.

Nog steeds 100 % inzetbaar en het vertrouwen in mijn lichaam groeit met de dag.

Soms nog fantoompijntjes op oude plekken die er dus niet zijn en verdwijnen.

Wervelkolom lijkt de verkeerde memoryhouding automatisch te herstellen in een goede memoryhouding, zelfcorrigerend geworden. Wel wennen aan de lange rugspieren die ik waarschijnlijk nooit goed gebruikte, ze geven soms iets spierpijn nu omdat ik voel ze echt te gebruiken.

Algehele houdingverbetering.

 

 

                                                                                           << naar boven

Week 2

Dag 8, 21/1/2009 ;

Weinig slaap nodig zoals vroeger, 6 uur is genoeg.

Nog steeds wennen om direct uit je bed te kunnen springen.

Goed gevoel over mijn lichaam onder de douche vanochtend, vreemde gewaarwording, lekker in je vel zitten.
Ontlasting homogeen en een dikke “pasta”, schoon, 1 papiertje nodig.

`s Middags het gevoel om te moeten gaan dansen.

Ik krijg echt het idee dat de erwt in mijn buikwand slinkt, deze zit er al 20 jaar.

 

Dag 9, donderdag 22/1/2009 ;

Ontlasting blijft nu hetzelfde,prima, makkelijke stoelgang, weinig papier nodig.

Polspijn bijna weg, geen pijn meer bij belasten. Alleen in rust soms vaag.

`s Middags met RSI pols op een beitel staan hameren zonder problemen, ik realiseerde me na enkele minuten wat ik deed en dat het totaal geen pijn meer deed.

 

Dag 10, vrijdag 23/1/2009 ;

Steeds makkelijker opstaan, een goed lijf went.
Buiten ondanks kou geen problemen, vroeger keek ik uit want een huivering kon al een verschuiving/immobiliteit veroorzaken, nu loop ik met open jas.

Dansneigingen.

Humeur niet stuk te krijgen.

Opmerking van iemand die vond dat de lichtjes in mijn ogen weer terug waren.

 

 

Dag 11, zaterdag 24/1/2009 ;

De indruk dat de knikker in mijn buikwand echt slinkt??!!

Polspijn minimaal voelbaar af en toe, echter niet bij belasten.

Inmiddels geheel vertrouwd met een mobiel lichaam  en beweeg me steeds makkelijker, natuurlijker.

`s Avonds een half uur wc papier gezocht tot ik het echt niet op kon houden. Half velletje gevonden maar bleek niet nodig te zijn. Het bleef schoon.

 

Dag 12 ,zondag 25/1/2009 ;

Vanochtend me lopen verwonderen dat ,mijn lichaam geen problemen meer heeft met temperatuurswisselingen en zich goed aanpast hieraan. Ondanks wind en open jas met Tshirt had ik het niet koud. Amsterdam , 12 uur, 5 graden, winderig.

Nergens last meer van eigenlijk. Pols is geheel over.

Als ik nu goed strek krijg ik in mijn onderrug een half uur lang vaag het gevoel van elektrotherapie, een kriebelend jeukend gevoel op de plek waar het ooit altijd pijn deed. Nog steeds genezing dus.

Ik zit steeds beter in mijn vel.

 

Dag 13, maandag 26/1/2009 ;

Twee daagjes rust ingepland.
Staand voor de spiegel vond ik mijn lichaam wel mooi, raar fenomeen.

Vandaag jeuk aan mijn rechtermiddelste drie tenen, net zoals bij voetschimmel.
Dit heb ik vaak als ik in slechte conditie ben, zoals anderen een koortslip krijgen.

Echter verder niets aan mijn tenen te zien. En eigenlijk krijg ik altijd eerst last van mijn linker kleinste teen als dat optreedt. En dan heel soms mijn rechter voet ook. Vreemd.

De lage buitentemperatuur is geen probleem meer, en wordt ervaren als lekker weer.
Ik hoor anderen wel klagen dat het koud is maar heb daar geen last van.

Klein pijntje in mijn nier(?)  en ribben, links achter,bij het slapengaan.

 

Dag 14, dinsdag 27/1/2009 ;

Kriebel aan mijn rechter drie middelste tenen, geen tekenen van schimmel.

Pijntje in nier(?) en ribben linksachter weg.

Pijntje in rechterneusvleugel. Ik had altijd rode vlekjes op mijn neus, zal die eens nakijken morgen.

10 minuten staan bellen buiten, windstil 2 graden, in een dun overhemd met korte mouwen maar ervaarde de kou niet als zodanig. Wel waren mijn armharen recht opgericht om mijn warmte te behouden.

De overgang naar warmte was ook normaal, niet de ervaring van gemiste warmte.

Indruk dat mijn huid beter wordt op een of andere vreemde manier. Eigenlijk de laatste paar dagen.

Af en toe kleine pijntjes hier en daar die weer verdwijnen.

Twee dagen niets gedaan en voel me totaal uitgerust.

In tegenstelling tot herstellen van pijn voelde dit weekend echt aan als uitrusten.
Krijg de indruk dat ook in mijn hoofd eea verandert.  Moeilijk uit te leggen. Beslissingen nemen gebeurt anders lijkt me.

 

                                                                                           << naar boven

Week 3

Dag 15 , woensdag 28/1/2009 ;

In mijn rechter neusvleugel zit nu een ontstekingkje, pijnlijk bij aanraken, verder niet.
Bij bepaalde weertypen (vrieskou, luchtdruk) Had ik last van een bloedneus onder een hete douche als ik mijn neus snoot. Alleen uit dat neusgat waar nu de ontsteking zit.
Slechts drie rode vlekjes op mijn neus, twee kleintjes midden, één iets groter, geheel rechts op de vleugelzijkant. Veel minder dan ik me herinner en niet echt storend, zoals ik me herinner.

`s Middags  gestuct, beetje teveel gedaan. Getopt met vermoeide rug en iets pijn.
Gestrekt, ontspannen, pijn weg. `s avonds geen rugklachten.

Dag 16, donderdag 29/1/2009 ;

Neusvleugelontsteking minder. Neusvlekjes ook iets naar mijn idee.
Pijn in rechterschouder, vnl de hele monnikskapspier. Is vannacht opgetreden. Ik herinner me het gedraai omdat erop liggen pijn deed. Voelt aan als spierpijn. En eigenlijk in alle opgaande en draaiende bewegingen vanaf rust. Misschien overbelast met stuccen gisteren, niet op de tocht gelegen.
Strek belasting geen probleem.
Verder geen klachten.

Het idee gekregen dat alle kwaaltjes opgeruimd worden van binnen naar buiten. Dwz dat nu de uiteinden van mijn lichaam/meridianen aan de beurt zijn.

Schouder heeft de rest van de dag vastgezeten.
Normaal neem ik zeer weinig pijnstillers om mijn grens te houden, omdat dit puur spierpijn is wel pijnstillers genomen, zaldiar, die hielpen echter totaal niet.
Heel raar, de rest van mijn lichaam voelt volkomen los en pijnloos, alleen die schouderspier dus.
Duidelijk alleen spierpijn, en een lachertje in verhouding tot rugpijn, ook al kan je je amper bewegen. Rond 5 uur kon ik alleen bewegen met mijn rechterarm in mitellahouding tegen mijn lichaam, als Napoleon.

Rest van de dag in bed met een kruik onder de schouder.
Heel langzaam iets losser gekomen.

 

Dag 17, vrijdag 30/1/2009 ;

Schouderpijn iets minder, nog steeds vast.

Vnl. monnikskapspier.

Niet gaan werken, het voelt toch als spierpijn en een soort laatste ontgiftiging. Het is nl heel lokaal terwijl de rest prima los zit en geen pijn doet. En pijnstillers hadden geen invloed op de pijn gisteren.

Ook nergens in mijn rug last. De spierpijn zit niet aan mijn ruggegraat vast, die is los en flexibel.

Rechterarm ook bruikbaar, strekoefening mogelijk en gedaan.

Bij heup/stoel en armen/stuur kan ik maar 170 graden omkijken.

Compliment gekregen van een vriendin die ik enkele maanden niet gezien had, dat ik er zo goed uitzag. Voorheen was de reactie, wat ben je mager geworden, en ik ben  nog steeds te mager.

 

Dag 18, zaterdag 31/1/09/2009 ;

Vannacht meeste schouderpijn weg voelen ebben onbewust. Vanochtend minimaal last. Geen rugpijn oid. Geheel mobiel.

Neusvleugel iets minder.

Nu op mijn linkervoet(kleine teen) tekenen van voetschimmel, echter zonder jeuk. (Klopt met de omgekeerde-volgorde-theorie, bedacht ik me toe ik me erover verbaasde.) Een afschilferende huid is er normaal echter pas na enige dagen heftige jeuk.

Opmerkelijk evenwichtsgevoel vanochtend; staand een schoen op kruishoogte houden, voet omhoog/erin, veters vastmaken op kruishoogte. Met zowel links als rechts, stilstaand, totale balans.

Vanmiddag dierenvoer gaan halen. Lopend 1,5 km heen en 1,5 km terug. Heerlijk weer, zonnig vrieskou.

Voorheen had ik de auto gepakt,allergisch als ik ben voor lopen. Nu genoten van de wandeling.

Zelfs licht zweten met vrieskou, met slechts één trui en een goed ski-jack.

Tijdens het wandelen dirigeert mijn ruggengraat tot een goede houding. Ik voel spieren die ik nooit gebruikte volgens mij.
Op de terugweg het tasje in mijn linker hand gehouden, ca 25 minuten onbeschermd met wind. Voorheen werd mijn middelvingertopje koud en wit, dit heb ik ooit half afgezaagd met een cirkelzaag op jeugdige leeftijd. Er was dus altijd sprake van slechte doorbloeding.

Nu echter wel een kougevoel in mijn hand maar niet gevoelloos, en de top ging geen pijn doen. Het zag er hetzelfde uit als alle andere vingers.
Ook niet bij thuiskomst en opwarmen van mijn handen wat eigenlijk niet nodig was. Dit is echt verbazend.
Ik heb dezelfde middelvinger ca 1 week geleden geprikt met een schroef. Dit wondje wou eerst niet dicht vanwege een splinter dacht ik. Vreemd, een speldenprik die een dag later bij erop drukken weer bloed???  Er bleef binnenin iets prikken. Gisteravond het eelt/litteken vormende  weefsel weggesneden en het opengesneden. Er kwam een wormpje pus uit(wittig) en ik dacht van de pijn af te zijn. Het bleef echter prikken op een punt ca 4 mm van de snee/wondje vandaan, precies in het hart van mijn vingertop.
Vandaag is de top dus goed doorbloed, pijnloos bij kou en is die prik eruit.

Heel opmerkelijk , ik heb tijdens kou al jaren last van die top. Ook met handschoenen aan!!!

Draaivermogen nek/bovenrug/hoofd hersteld naar 200 graden.

 

 

Dag 19, zondag 1/2/2009 ;

Evenwicht belachelijk goed, veters strikken staand met rechte rug, knie bijna tegen de borst. Beide benen, alsof ik nooit anders gedaan heb.

Vanochtend als test met gespreide blote handen in de vrieswind naar mijn werk gelopen.
De ijzige wind is goed voelbaar maar ondanks kou geen ijskoud gevoel of pijn. Alle vingers zien er goed doorbloed hetzelfde uit. Na binnenkomst geacclimatiseerd in ca 4 minuten, geen gloeiend gevoel, pijn of gevoelloosheid.

Het is alsof de thermostaat van mijn lichaam supersnel reageert. Helemaal geen last van kou, ondanks dat ik iedereen hoor klagen.

Ook vanavond, 22.30 uur, ca 10 minuten in de vrieskou gestaan. Beetje wind, zonder jas met alleen een doortochtbare wollen trui buiten een auto staan bewonderen. Geen last van kou, bij binnenkomst wel even het gevoel van ; ha, lekker warm. Verder direct geacclimatiseerd.

Wondje aan linker middelvingertopje geneest nu, prikje middenin gaat weg? Toch geen splinter?

 

Dag 20, maandag 2/2/2009 ;

Vandaag hele dag gestuct.

Erwtje in buikhuid zit losser en lijkt echt kleiner. Het lijkt nu achter de huid te zitten ipv er in.
Neusvleugelontsteking geneest langzaam. Verder totaal geen last van gehad, alleen met peuteren deed het soms pijn.
Vanavond tijdens een diashow achteraan gaan zitten. Mijn rechteroog heeft  altijd – 2,75 afwijking gehad. Daardoor ga ik doorgaans dichterbij zitten.
Halverwege het idee dat mijn zicht rechts iets is verbeterd. Volgende week maar laten meten dus.

 

Dag 21, dinsdag 3/2/2009 ;

Neusvleugel bijna genezen, geen bobbeltje meer, ik kan met duim en wijsvinger hard in mijn vleugel knijpen nu zonder pijn.
Klein pijntje iets hoger in het neusgat, wel nog steeds in de vleugel.

Vanmiddag tijdens een bakkie koffie tijdens everybody hurts/U2 een onverwacht emo- momentje; een stevige huilbui terwijl ik dacht waarom(redenen genoeg)ik zat te huilen plotseling, onhoudbaar? Ik huil bijna nooit namelijk,soort van zinloos. Heb het dus 5 minuten verbaasd ondergaan, met tranen.
Dikke ogen, verhoogde druk in mijn hoofd.
Rest van de middag met soort van extra druk gewerkt. Niet echt hoofdpijn.
Vnl plafond werkzaamheden, barsten uithalen met een machine, rechts gebruikt, continu geen problemen meer.

 

                                                                                           << naar boven

Week 4,

Dag 22, woensdag 4/2/2009 ;

Eigenlijk nergens last van vandaag.
Niet gewerkt ivm stress door juridische kwestie over mijn huisvesting.

 

Dag 23, donderdag 5/2/2009 ;

Vandaag hele dag gestuct, wanden en reparatie ornamenten plafond/sierlijsten plafond.

Nergens problemen mee.
Na omkleden en ontspannen kwam een wervel, die iets verkeerd zat, terug op zijn plek, vanzelf, voelbaar maar zonder pijn.

 

Dag 24, vrijdag 6/2/2009 ;

Rustdag, verder pijnloos, geen problemen.

 

Dag 25, zaterdag 7/2/2009 ;

Vandaag hele dag gepleisterd. Extra lange dag van ca 12 uur. Mijn pols hield dit zonder pijn en problemen vol.

Tijdens het stuccen stapte ik de verkeerde kant het trapje af. De laatste dagen voel ik me een halve circusact, de meest vreemde houdingen zijn probleemloos vol te houden samen met blindelings gebruik van het trappetje.
Toen ik keek waarom ik geen steun had, had ik een soort flintstone- moment. Even overzicht om daarna de val in een sprong om te zetten. Het trapje is ca 1 meter hoog.

Aldus geland op één been was ik nog steeds in evenwicht. Ook mijn beide handen nog vol gereedschap en gips.
Een opmerkelijk goed evenwicht, balans en coördinatie.

 

Dag 26, zondag 8/2/2009 ;

`s Avonds een kleine beginnende aft in mijn linkerwang.

 

Dag 27, maandag 9/2/2009 ;

Aft niet groter, wel een puistje op mijn linkerkin. Puistjes heb ik zelden, aften ook zelden.

Vandaag werd de gasleiding in ons pand vernieuwd. Na 5 uur in T shirt bij 5 graden werd het fris en heb ik een trui aangedaan. Echter nog steeds geen jas nodig en niet echt een koud gevoel.

Wel af en toe een rilling, waarvoor ik vroeger doodsbang was dat het in mijn rug zou schieten.

 

Dag 28, dinsdag 10/2/2009 ;

Aft weg, nieuwe minimale aft twee cm ernaast. Ook nog een puistje

 

                                                                                           << naar boven

Week 5,

Dag 29, woensdag 11/2/2009 ;

Aft weg. Puistjes weg.

 

Dag 30, donderdag 12/2/2009 ;

Vandaag bij de snackbar op de hoek patat en een frikadel besteld. Zij hebben Belgische frites en bakken met speciaal ossenvet.

Na herhaaldelijk testen bleek mijn stofwisseling hier niet mee om te kunnen gaan de voorgaande jaren. Telkens de volgende ochtend diarree.
De zaak is schoon overigens en druk, ik heb nooit onhygiënische toestanden vermoed, Iedereen die ik ken eet daar soms, zonder problemen.

Dus sinds twee jaar eet ik daar niets meer.
Vandaag dus de proef op de som.

 

Dag 31, vrijdag 13/2/2009 ;

Geen probleem meer met het snackbar eten. Normale faeces.

 

Dag 32, zaterdag 14/2/2009 ;
Erg vreemd dat de speldenprik in mijn linker middelvinger nog steeds niet geheel weg is. Na ca 3,5 week of zo. Het is nu een klein schoteltje iets verharde huid, ca 6 mm diameter, wel dicht overigens.

 Ik heb ook het idee dat het littekenweefsel van mijn 35 jaar oude wonden van deze middelvinger zachter is geworden.
Opmerkelijk is dat aan mijn andere hand, waar ik mee uitschoot en van de knokkel van mijn pink eenzelfde grootte aan vel wegschaafde, een 6mm in diameter kuiltje, dit in drie dagen bijna geheel genezen is. Zoals ik altijd al snel genas is dit wel razendsnel.

 

Dag 33, zondag 15/2/2009 ;

Vanmiddag het ongelofelijkste in mijn leven meegemaakt. Ik ben inwendig nog nooit zo kwaad geweest en zo onterecht beledigd. Het koste me moeite me niet te verlagen en het beschaafd te houden.

Ik heb voor iemand waarvan ik dacht dat het een goede vriendin was, haar huis totaal gerenoveerd de afgelopen 5 maanden.

Alles nieuw, elektra overal ingefreesd en uitgebreid, nieuw aangelegde weggewerkte cv, nieuwe maatwerkkeuken, vloeren uitgevlakt, alles superstrak gestuct, wanden en kozijnen gerepareerd en dit tegen de materiaalkosten tegen inkoopsprijs en mijn huurkosten. Maar dus eigenlijk tegen ca. 1/5 van de normale prijs. Ik ben bejegend alsof ik haar afgezet en bedrogen had omdat de verbouwing het budget en geplande tijd overschreed. De werkelijke kosten lagen op dat moment op 1/4 manurenkosten en 3/4 materiaalkosten.
Ik was er ingestapt als zijnde mijn laatste verbouwing omdat mijn lichaam zulks niet meer aankon. Zij wist van te voren dat ik dingen alleen perfect verbouw, kende mijn gezondheidsproblemen en verwachtte uiteindelijk dat ik nog harder ging werken toen mijn gezondheid verbeterde, zonder vergoeding daarvoor, om het sneller af te maken.

 

Wel spanning in mijn rug hierdoor, maar geen problemen, ondanks de stress.

Wel een keer extra gestrekt om het er uit te krijgen.

 

Dag 34, maandag 16/2/2009 ;

Rug blijft goed ondanks extreme stress. Normaal had mijn rug dit soort stress niet aangekund en zeker totaal verkrampt en vastgeslagen door een verschuiving. Nu had ik een tinteling over mijn hele heiligbeen. Toen ik gestrekt had bleef de tinteling alleen over op één plek links-bovenaan mijn heiligbeen. Exact op de plek waar 25 jaar geleden alle problemen zijn begonnen toen ik een grote spier in mijn rug inscheurde tijdens een foutgelopen til-actie. Opmerkelijk dat je je plots die exacte plek herinnert.

Ondanks de stress wel actief.

 

Dag 35, dinsdag 17/2/2009 ;

Rug probleemloos

Rechter middenteenhuid droog(ertussen), geen jeuk. Bij openvouwen tenen ontstond er een scheurtje. Links geen last. Twijfel om nu toch maar te behandelen.

`s Avonds scheurtje teen geheeld, geen last, geen jeuk

Hele dag pijn in mijn linkerarm, ondefinieerbaar. `s avonds wel een soortgelijke pijn als ik tijdens mijn RSI in mijn rechterpols had, gespiegeld eigenlijk.

 

                                                                                           << naar boven

Week 6,

Dag 36, woensdag 18/2/2009 ;

Armpijn helemaal weg.

Tenen omgedraaid, nu jeuk aan de rechter, lichtroze links.

 

 

Dag 37, donderdag 19/2/2009 ;

Tenen normaal

Soms even een onduidelijk iets/gevoel met mijn ogen, alsof het hoornvlies ververst/verveld.

 

Dag 38, vrijdag 20/2/2009 ;

Voetzolen/eeltvorming lijken zachter te worden.

Jeuk aan beide voeten maar geen symptomen.

 

Vandaag iemand uit een elektrisch karretje de oefening laten doen. Na uitleg als testpersoon ivm mijn verbeterde bloedvat in mijn lies. Deze man (72 jaar) heeft altijd een staand beroep gehad, daardoor vaatproblemen en uiteindelijk afgezette tenen.

Hij kon de oefening voor een groot deel en voelde hoe vast zijn rug zit. Hij ging er mee aan de slag.

 

Dag 39, zaterdag 21/2/2009 ;

Tenen omgedraaid. Schimmel komt echt niet door, Na deze weken hadden mijn tenen al een drama moeten zijn.

Het lijkt er dus echt op of mijn lichaam deze schimmel langzaam aan het uitbannen is. Ondanks de hardnekkigheid hiervan.

Misschien heeft het een soortgelijke werking op een koortslip?

 

Dag 40, zondag 22/2/2009 ;

Hele dag pijn in mijn linker longingang, zowel voor als achter gelijk, dus ik schat de hele ingang.

Hoornvliesgevoeltje. Soort eenmalig plak/soepoog gevoel.

 

Dag 41, maandag 23/2/2009 ;

Linkerlong pijnloos, nu iets pijn in mijn rechterlong middenin, alleen achter

Tenen normaal, voeten zachter.

 

Dag 42, dinsdag 24/2/2009 ;

Longen pijnvrij. Het idee dat ik langzaam veel meer lucht heb lijkt echt waar. Ondanks dat ik stug doorrook. Zowel tabak als marihuana.

 

Een vriendin die de beweging doet om mogelijk van haar spastische darm af te komen (stofwisseling) en de beweging dus al kent, heeft zich op mijn advies in 30 seconden van de hik afgeholpen hiermee. Nadat ze eerst al een kwartier de hik had.  Weer een kwartier later bleek ze er echt vanaf te zijn met deze ene beweging.

 

                                                                                           << naar boven

 

Week 7

Dag 43, woensdag 25/2/2009 ;

Rokershoestje bij het opstaan is verdwenen.

Inmiddels doe ik deze beweging erg vaak voor. Ik ben extreem flexibel aan het worden.
Ik heb inmiddels de mogelijkheid mijn hoofd/blikveld 270 graden te draaien vanuit rechtuitkijken, beide kanten op. Wel gebruikmakend van mijn lichaam ook, rechtopstaand met gesloten benen, torderend om mijn lengte-as.
Alleen mijn nek gebruikend, kan ik met één oog recht achteruitkijken, 180 graden, en ook beide zijden om.

Misschien dat dit ook voor Whiplashpatienten werkt, als het zoveel ruimte in de nekwervels geeft?

Vanavond de indruk dat mijn gehoor verbeterd; watergeruis dat ik met een afgesloten rechteroor niet meer hoorde (al ca 5 jaar) lijk ik weer te horen. Weliswaar heel vaag maar het geluid viel op toen ik op een oor ging liggen. Je weet nl wat je normaal hoort en wat niet en/of welke toonhoogten je kan horen.

Buik-erwtje lijkt langwerpig te worden en komt steeds losser te zitten. Ook moeilijker pakbaar; je moet steeds dieper om het te kunnen pakken, met als gevolg dat je steeds meer dubbele huid/buikwand moet pakken om bij het knoopje te komen.

Inmiddels het gevoel dat alles los zit; alle gewrichten hebben alle ruimte om te bewegen en zoeken af en toe een betere plek, als het lichaam geen inspanningen hoeft te leveren.

Kleine verplaatsingen in het gewricht, vlakjes die loskomen, maar zeker niet storend. Een soort zelfcorrigerend vermogen van de gewrichten.
Zodra er belasting aan te pas komt functioneert alles echter probleemloos en zonder ruimten.

En ik doe nu veel dingen met veel minder kracht dan vroeger, heb ik de indruk.

De extra ruimte voelt natuurlijk en wijt ik aan het feit dat ik de beweging inmiddels ca 20-30 keer per dag voordoe.

Maar ik heb dus geen last van om zo vaak dit doen, ik ben eerder verbaast hoe flexibel mijn skelet is geworden en welke bewegingen ik nu kan maken.

 

 

Dag 44, donderdag 26/2/2009 ;

Rechterteen jeuk, geen symptomen.

Linker teen drie blaasjes, geen jeuk.

Kleine mini-aft onderlip, kwart vooraan links, echter pijnloos. Een bobbeltje.

Tong lijkt roze te worden. Nog nooit gehad en ook in het verleden bleef deze wit met gelig, wat ik ook probeerde.
Vandaag na tanden en tongpoetsen viel me op dat bijna de hele tong iets wit is maar voornamelijk roze lijkt.

Alleen het aller-achterste van mijn tong ziet er nog “vies” uit; wit/groenig met donker.

Waarschijnlijk ook door het vele roken. Maar ook hier vallen gezond ogende roze gaten in.

Geprobeerd foto te maken.

Afwachten dus of mijn tong helemaal roze wordt. Ik heb alleen ooit bij mijn acupunctuurarts een geheel perfect roze tong gezien, dus wie weet?

Dus eigenlijk nu de indruk dat na mijn lichaam, mijn zintuigen zich langzaam vernieuwen.
Ook mijn hersenen werken anders, qua emoties en denkpatronen, ze zijn nl ook niet meer continu bezig met pijnbestrijding en zijn met oplossingen bezig en vooruit kijken, in plaats van naar de dag van vandaag. Dus ook depressies zullen hier veel baat bij hebben.

Linkermiddelvinger bijna weer geheel zachte huid waarbij ook  het littekenweefsel inwendig zachter is.

 

Dag 45, vrijdag 27/2/2009 ;

Mini-aft weer weg.

Tenen normaal. Minimale jeuk, geen symptomen, huid roze.

Verder prima behalve dat ik me vaker begin te ergeren aan mijn rookverslaving.

 

Een jongeman gesproken die, bleek later, zijn  5 lumbale rugwervels (L1 t/m L5)gebroken had een aantal jaren eerder. Hij wist dus precies wat ik uitlegde dat gebeurde tijdens de beweging.
Hij had al een flink revalidatie-traject achter de rug en kende elke wervel en zenuwbaan bij naam.

Ook hij was van mening dat artsen een wervel konden maken of vastzetten oid, maar geen idee hadden hoe exact de zenuwstreng werkt, afgezien van de bekende gegevens. Een paar koordjes die alles regelen…..
Geïnteresseerd heeft hij moeiteloos de beweging gedaan, tot zover hij dat moment kon.
Hij gaat serieus hiermee aan de slag om te zien of hij, zoals ik verwacht, na een dikke maand weer gevoel krijgt in zijn voet/been en zijn pink/arm.

Twee onwaarschijnlijkheden , maar gezien mijn nieuwe doorbloeding na 35 jaar en het genezen van mijn zenuwstreng misschien geen onmogelijkheden voor het menselijk lichaam.
Maar een fijn testpersoon gezien hij iets beperkt is door zijn, voorheen 5voudig, gebroken rug en hij dus zijn beperkingen kent.
Elke verbetering valt direct op.

 

Dag 46, zaterdag 28/2/2009 ;

Vandaag gerend, tot ik haast buiten adem was. Dit was na anderhalve straat lengte en dat drie keer achter elkaar. Mijn longen hebben hier in zoverre moeite mee dat ik geen zuurstof genoeg op kan nemen. Echter geen hoestbuien.
Tong steeds schoner.

 

Dag 47, zondag 1/3/2009 ;

Tenen normaal, alleen links ca 1 minuut iets jeuk na het douchen.
Prikkelend gevoel op plek rechtsonder navel waar het ooit tijdens een heel heftige hernia gevoelloos was geworden. Er was herstel eerder maar die plek bleef altijd anders aanvoelen.
Nu een soort zenuwsteekjes/prikjes.

 

Dag 48, maandag 2/3/2009 ;

Spierpijn in beide bovenbenen, waarschijnlijk van het rennen.

`s avonds alleen links, onder en bovenbeen.

Halve dag in de kou staan werken op een boot, erg vochtig.
Werken en zwaar tillen (scheepsaccu`s) gaf geen problemen. `s avonds iets gevoel in onderrug, gestrekt. Verder probleemvrij gebleven.

 

Dag 49, dinsdag 3/3/2009 ;

Gevoeltje onder buikwand-erwtje gedurende de dag. Bij diep voelen kan ik de pijn niet thuisbrengen/voelen.
De pijn is minimaal en op een plek waar ik eerder steken had soms.
Stukjes gerend.

Vanavond toen ik mijn sokken uittrok bleek ik enorm getranspireerd te hebben. Het rook naar pure ammoniak, erg sterk,plakkerig en een ongelofelijke stank.
Eerder dacht ik van de zweetvoeten af te zijn?

Eeltvorming voeten verminderd.
Aft middenin wang links.

 

 

                                                                                           << naar boven

Week 8

Dag 50, woensdag 4/3/2009 ;

Vaag pijntje onder linker achterschouder.

Geen last van tenen. Zweetgeur weer normaal, minimaal.
Voeten worden steeds zachter, minder eelt.

`s middags een vaag pijntje onder het knobbeltje in mijn buik, hier had ik eerder altijd soms stekende pijn.

Aft bijna weg.

Tong bijna helemaal echt roze.

 


Dag 51, donderdag 5/3/2009 ;

Aft weg.

Tenen normaal, geen jeuk, wel iets symptoom zowel links als rechts.

Vaag pijntje `s ochtends rechts naast mijn navel. Verdween en er verscheen `s middags een pijntje aan mijn rechterzij, iets naar binnen vooraan. Verdween ook later.

Transpiratie voeten `s avonds weer ammoniak. Plakkerig, vies.

Er zijn duidelijk dingen in mijn hoofd veranderd, besluitvorming ed gaan iets anders en logischer. En dingen waar ik vroeger tegenaan liep zie ik nu en de mogelijkheid dit te vermijden.

 

Vandaag een enthousiast meisje tegengekomen die veel baat heeft, ivm computeren de hele dag. Ze voelt zich na een week al veel beter.
Ook de man van 72 in de elektrische wagen meldde dat hij zich al beter voelt en dat het begin best zwaar was, hij zei dat hij echt helemaal vast zat.
Ook iemand aangesproken in een elektrisch wagentje die zijn disfunctioneren aan een hersenprobleem/operatie(begreep ik) te wijten heeft. Ook een disfunctionerende rechterhand.
Heb hem het uitgelegd en dat ik moeilijkheden verwachtte gezien zijn hand maar toch verwachtte dat het hem veel zou helpen. Hij zou het thuis bekijken. De miracle-testgroep.

Inmiddels een hulpmiddel bedacht voor dit soort gevallen, mensen met geen of weinig kracht in hun handen.

 

Dag 52, vrijdag 6/3/2009 ;

Knobbel in buikwand wordt langzaam zachter, kleiner.
Ook een bobbel op mijn rib, waarschijnlijk ontstaan na een scheurtje hierin na een val, is zacht aan het worden.
Dit was altijd voelbaar als een hard schijfje dat loszat van mijn rib maar wel plaatsgebonden was. Dit was al jaren zo en gaf soms reden tot ongerustheid.

Tong schoon en roze.

`s Avonds ca 5 km gewandeld, met open jas en slechts een T shirt, ca 4 graden buitentemperatuur. Ook gedurende de eerste helft tegen de wind in heb ik geen kast van kou en is het T shirt warm genoeg op mijn lijf. Ik loop te zweten.

 

 

 

Dag 53, zaterdag 7/3/2009 ;

Tenen jeukloos, geur normaal. Wel nog iets symptoom.

Vaag pijntje in buik weer naast navel.

Vanavond de linker bijbal op mijn testikel opgezwollen naar mijn idee, daaraan heb ik ooit op mijn ca 20e een bijbalontsteking gehad. Ongelofelijk pijnlijk als je testikel 3x zo groot opzwelt, ik kon alleen nog met een Tok bewegen, deze beschermde tegen aanraken.

In de gaten houden dus.

 

Vandaag nieuwe testpersonen gevonden;

- één met licht overgewicht gepaard aan beginnende suikerziekte. ca 45 jr

- één met een van de meest gevreesde ziektes...... ca 45 jr

- één zonder handkracht en geheel krakkemikkig, als hulpmiddel voorlopig haakpolsbanden uit de vechtsport/trainingswereld. Ca 40 jaar

- één gewoon met een matige vastzittende rug. Ca 58 jr

 

Dag 54, zondag 8/3/2009 ;

Vanochtend met iets droge keel wakker geworden en iets opgedroogde neusslijmvliezen.

Iets hoesten waarbij ook kleine stukjes her en der loskwamen. Totaal ca 15 minuten .Verder geen problemen eerder meer lucht, ondanks roken.

Misschien naweeën van het tegen de wind in lopen.

Ook bijbal is niet meer te voelen.

Voeten geen jeuk, geen stank, `s avonds wel erg droge huid, glad, strak. Kloofje ontstaan tussen rechter 2e en 3e teen vanaf kleine.

Bij mijn nagelriemen droog terugduwen had ik bij mijn linker kleine teen plots een licht stekend gevoel in mijn rechter oogkas, in de hoek bovenin bij mijn neus. Toen ik mijn teen bekeek bloedde het iets, heel weinig. Verder geen pijn aan deze teen.

 

 

Theorie/Idee gekregen dat het lichaam zich min of meer totaal hersteld heeft in de tijd van een ernstige fractuur zoals een heupfractuur of naviculaire breuk. Deze genezen langzamer doordat ze in een bloedstroom zijn opgenomen, dwz in ca 8-12 weken ipv de normale 6 weken voor andere botten. Of de ca 100 dagencyclus van nagels.
Uitgaande van een gezond organisme met genoeg voeding.

Dat laatste ontbreekt een beetje al vraagt mijn lichaam nu om meer en laat me andere voeding uitkiezen dan ik gewend ben, gezonder.

 

Dag 55, maandag 9/3/2009 ;

Teenkloofje genezen. Geen jeuk.

Vandaag gestopt met roken, .

 

Dag 56, dinsdag 10/3/2009 ;

Om 23.30 gaan slapen gisteren. Vannacht ontzettend liggen zweten. Eerst om 3 uur wakker badend in zweet, daarna om 6 uur klaarwakker en opgebleven.

Rechterteen iets jeuk, links niet. Echter vandaag voor het eerst bij droge voeten. De huid is echter gesloten en heeft geen symptomen.

Grappig dat de totaal veranderde “schone” stofwisselingomslag aan alle nagels goed te zien is door 2/3 lichtere nagel ipv de gele nagels die ik had.

 

Vanmiddag een jointje gevonden, deze opgerookt om te zien wat mijn lichaam daarvan vond;
Aangezien ik altijd “kinderjointjes” rookte zit in zo`n jointje ca 0,1-0,2 gram marihuana, en een hele sigaret.
De tabak is ronduit smerig qua smaak, alsof je een asbak likt, de lichte roes is deels aangenaam en wordt deels als overbodig ervaren.

Oogdruk iets verhoogd hierdoor en hersendruk ook iets verhoogd.

Mijn longen hebben geen problemen met dit experiment, geen enkel hoestje.
De conclusie; niet roken bevalt beter.

 

 

                                                                                           << naar boven

Week 9,

Dag 57, woensdag 11/3/2009 ;

Vanochtend wakker geworden met een linker onderlip die iets velletjes gaf, alleen links onder dus, en een soort minibobbeltjes aan de binnenzijde.

Ontlasting is zoals de laatste tijd heel makkelijk, echter ik krijg de indruk dat het niet meer echt stinkt.
Niet direct rozengeur maar het lijkt iets zoetig te ruiken, ook van dichtbij, ik kan het niet anders omschrijven.
Met afvegen een stipje bloed, als gevolg van een kleine aambei. Ik heb twee jaar geleden last gehad van aambeien gedurende een korte periode.

Kloofje rechtervoet weg, nu links  symptoom tussen kleine teen en tweede., echter geen jeuk.

 

Dag 58, donderdag 12/3/2009 ;

Lip links vrijwel normaal.
Linker kleine teen geen jeuk, wel symptoom.
Rechts kloofje genezen, iets jeuk. Ook is de jeuk opgeschoven naar mijn rechter kleine teen, echter zonder symptoom.

Voetzolen worden eeltvrijer en zachter, al waren ze iets droog

Aambei weg, ook verder gisteren geen last van gehad.

 

Dag 59, vrijdag 13/3/2009 ;

Eigenlijk een geluksdag vandaag:

Ik ben nog nooit zo lang, ondanks allerlei onmogelijke zware belastingen, rugpijnvrij geweest. Afgezien natuurlijk van totaal geen medicijngebruik meer en totaal geen verdere klachten.

Tenen weer omgedraaid qua jeuk en vandaag geen symptomen en mijn zolen worden steeds eeltvrijer.

 

Dag 60, zaterdag 14/3/2009 ;

Nergens last van ,jeuk minimaal, alleen rechts lijkt de "jeuk"plek te verschuiven naar de eerste ruimte tussen kleine teen en tweede teen.

 

Dag 61, zondag 15/3/2009 ;

Beide voeten jeuk, in de ruimten tussen de buitenste twee tenen..

Binnenzijde rechtervoet heel hard geschaafd tegen glasrand op twee plaatsen.

Niet goed uitgekeken.

's Avonds jas vergeten en ca 20 minuten in flinterdun T-shirt in de koude wind gelopen. Echter geen last van kou.

In mijn rechterlies zit een heel klein hard lymfeknoopje.

 

Dag 62, maandag 16/3/2009 ;

's Ochtends geen last, iets symptoom.

Spierpijn in bovenbenen, 's avonds alleen links, echter boven én onder.
's Avonds deden van beide voeten de buitenste twee tenen pijn bij er in knijpen.

 

 

Dag 63, dinsdag 17/3/2009 ;

Symptomen in beide ruimten tussen de buitenste twee tenen, minimaal jeuk en geen pijn.

Een vage spierpijn in het onderlichaam (heup en benen)en een onduidelijk gevoel in de onderrug de hele dag, een soort zenuwpijn maar niet echt pijnlijk. Ook niet echt te traceren waar exact in de onderrug, meer in de aansluiting op de heup.

Naast/boven mijn rechteroog, in het bovenooglid,heb ik een soort zwellingkje waar vocht in lijkt te zitten, verder geen last van.

Ook in de rechterwang zit een plekje dat ruw is, geen aft en het doet geen pijn. Het zit precies te hoogte van waar ik momenteel een vulling mis van een kies en waar een scherpe kant aan zit. Dit lijkt me echter niet de oorzaak.

Beide kleine tenen doen pijn `s avonds als je er in knijpt bij de aanzet, beide hebben een kloofje..
Ook de rechter middelste teen doet iets pijn. Ook daar is er een wondje.

Echter geen echte jeuk. Wel rechts, bij de kleine, teen huid die loskomt in zijn geheel, 2velletjes van ca 0,5 cm2 waaronder de huid roze is en droog.

Erg apart dat de symptomen nu aan beide buitenkanten van mijn voeten zitten en op de plek waar het altijd in tweede instantie optreedt. Alle andere tenen geven geen last wat nu na ca 1,5 maanden verwaarlozen toch zou moeten gebeuren. Ik draag dagelijks dezelfde schoenen en gebruik dezelfde handdoek. Kruisbesmetting zou dus al lang aan de orde moeten zijn.

Mijn voeten worden steeds eeltvrijer en zachter.

Iets moeite in mijn onderrug tijdens het tegen mijn schouder aanraken van mijn rechterknie. Links geen probleem.

Staand kan ik, met een been gestrekt houdend, met mijn teen, met behulp van mijn armen, mijn neus aanraken. Met beide voeten.

Vandaag langs de opticien geweest........ is het inbeelding dat mijn ogen beter worden????

De gegevens die zij van mij hadden dateren van 10 jaar geleden!!!! Ik heb toen mijn ogen laten meten. Ook toen rookte ik niet....
In de loop der jaren is mijn rechteroog iets slechter geworden en gebruik ik daar -2,5 als contactlens, links gebruik ik nog steeds -1 maar die was ook iets minder geworden na al die tijd.

Ik gebruik echter alleen lenzen als ik 100/100 zicht nodig heb; met skieën, met ver autorijden met passagiers of bij toneelvoorstellingen. Maar eigenlijk dus incidenteel wel en voor de rest nooit.

Bij computermeting was de uitslag links -0,5 en rechts - 1,5!!!!!!!
Dit is voor links een verbetering van 0,5 en rechts een verbetering van 1, uitgaande van de lenzen die ik na tien jaar gebruikte.

 

Dit is aan beide ogen bijna een 50% verbetering in slechts twee maanden!!!!!!

Ik ben eigenlijk de hele verdere middag blij en overbluft geweest.

Over een maand laat ik een langdurige preciese test doen, uitgaande van de 100 dagen cyclus van herstel waar ik van uit ga.
Echter de opticien verzekerde mij dat de hedendaagse oogcomputers een redelijk nauwkeurige meting deden die slechts procentueel af zou wijken van een exacte oogmeting........

 

De beweging wordt dus steeds meer "niet te bevatten".......
Ook testpersonen zijn en blijven enthousiast, en onderschrijven, ieder met zijn eigen genezingen, mijn ervaringen.

Dit is echt heel groots!!!!!!!

 

 

 

                                                                                           << naar boven

Week 10

Dag 64, woensdag 18/3/2009 ;

Gemiddeld lijkt het of ik ca 6 -6,5 uur slaap nodig heb, daarna word ik vanzelf wakker.

Onderrugpijn bijna verdwenen, beide kleine tenen minimaal jeuk en de kloofjes lijken genezen. Minimaal pijn als je hard in de teenaanzet knijpt.

Lymfeknoopje nog aanwezig. dit lijkt iets te "steken"soms.

Spierpijn in mijn kuiten terwijl ik niet echt overdreven veel gelopen heb.

Het buikwand erwtje word ook steeds kleiner en moest ik echt even naar zoeken vandaag waar het zat.

Ontlasting is inmiddels een homogene pasta de laatste tijd met een soort zoetige geur in plaats van de stank van poep zoals ik dat ken.

Nog net geen rozengeur.....

's Avonds was de pijn in de tenen weg en leken ze voor het eerst weer normaal aan te voelen als je ze allermaal beweegt. Er is geen verschil te merken tussen tenen.

Minimaal ondefinieerbaar pijntje in hartstreek af en toe.

 

Dag 65, donderdag 19/3/2009 ;

Hartstreekpijntje weer verdwenen.

Vanochtend alle tenen normaal, niets uitgedroogd, pijnlijk of wat dan ook.

De vage pijn in mijn heiligbeen is er nog maar alles is normaal belastbaar.

Mijn tenen lijken dus te genezen van deze schimmel, zonder ingrijpen of medicijnen.

Iets hoesten na het wakker worden. Geen tabak gebruikt sinds ik stopte, probleemloos ook geen behoefte aan. Wel in totaal tot nu 1 gram marihuana gerookt, puur in porties van 0,1 gram, met een zgn. Cool pipe. Een metalen pijpje die alle residu laat neerslaan zodat de rook schoon is.

Maar ook de behoefte aan marihuana, dat voornamelijk als pijnstiller gerookt werd, is weg.

Longen lijken zich verder te reinigen, linksboven een minimaal pijntje.

Lymfeknoop rechterlies knalhard maar niet pijnlijk ter grootte van ca 4 mm.

 

Dag 66, vrijdag 20/3/2009 ;

Geen last van tenen, 's avonds wel iets symptoom en zelfs een paar blaasjes en dus iets open huid. Aan beide kleine tenen.

Lymfeknoop hard en 's avonds iets pijn-uitstraling in mijn rechterlies met intervallen.

Onderrug/heiligbeen-pijn verdwijnt langzaam, de rug is, ondanks de vage pijn, normaal belastbaar.

's Avonds geen last van rechterlies maar wel iets van linkerlies, zelfde soort "vage steekpijn" met intervallen. Nu is in mijn linkerlies ook een lymfeknoopje te vinden, echter niet hard en half zo groot als rechts.

 

Dag 67, zaterdag 21/3/2009 ;

Tenen normaal, geen jeukwaarbij opvalt dat aan beide kleine tenen één blaasje/open stukje huid zit. Verder niet, alle andere tenen zijn "heel".

Heel vaag pijntje diep onder het buikwand-erwtje, dit verdween later op de avond.

 

 

Dag 68, zondag 22/3/2009 ;

Vandaag heb ik wat foto`s en instruktiefilmpjes gemaakt. Moet beter maar er moest nu vast een filmpje bij.

Het was mooi weer, maar slechts 6 graden met een windje, toch wel frisjes om zo een half uurtje bezig te zijn met ontbloot bovenlijf.

Om op de foto te komen moest ik binnen 10 sekonden van achter de camera tot in uiterste stand komen.

De zelfontspanner op mijn camera gaat maar tot 10 sekonden, ik moest mijn rug dus echt pushen om zo snel tot deze strekking te komen.

Dit gaf echter geen problemen voor mijn rug.

 

Dag 69, maandag 23/3/2009 ;

Tenen jeukvrij , wel symptoom.

Heel flexibel in mijn gewrichten door de beweging met veel kracht te doen gisteren. Voelt los aan.

Iets jeuk achter in mijn nek/bovenrug, waarschijnlijk einden van zenuwbanen die gisteren echt gerekt zijn.

Verder geen problemen.

 

Dag 70, dinsdag 24/3.2009 ;

Tenen jeuk, bobbeltje op middenteen rechts, linker kleine teen blaasjes.

Bobbeltje nek rechts, zenuweinde vermoed ik.

Amper gegeten vandaag, hele dag website/vertalen.

Ogen iets gevoel, jeuk onduidelijk.

 

 

                                                                                           << naar boven

Week 11

Dag 71, woensdag 25/3/2009 ;

Tenen jeukvrij, echter zowel links als rechts blaasjes aan de kleine tenen. Voetenhuid droog

Bobbeltje nek rechts weg.

Bobbeltje middenteen rechts dikker.

Weinig gegeten, hele dag vertalen/website.

 

Dag 72, donderdag 26/3/2009 ;

Tenen jeuk, blaasjes links rechts en middenbobbeltje.

Weinig gegeten, hele dag website.

Vanavond kickbokser/webdesigner gesproken die verbluft was hoe makkelijk hij zijn wervels richtte.

 

Dag 73,vrijdag 27/3 2009 ;

Vanochtend voeten iets droog. Linker kleine teenhuid, tussen de tenen in, roze, gevoelig, blaarachtig, echter de huid van de aanliggende tweede teen is heel.

Zo ook aan de rechtervoet, alleen de kleine teen heeft symptomen maar de huid van de tegenaanliggende teen niet. Ook niet onder de tenen, aan de voetzool. Het bobbeltje op de middenteen is ook "open".
De zolen worden zachter waarbij het opvalt dat de oude huid glad is en de nieuwe de richels vertoont, zoals herkenbaar bij vingerafdrukken. Maar erg vreemd dat geen van de andere tenen aangetast zijn.

Zowel de kleine tenen als de rechter middenteen zijn alleen pijnlijk als je er in knijpt. Geen jeuk.

Vanochtend erg veel gegeten, En alles door elkaar, melk, vruchtensap, koffie,haring, uitjes, sardientjes, tomaten, brood, mayonaise. Geen last van oprispingen de hele dag of boeren zodat je de haring telkens terugproeft.

Direkt na het eten (10 minuten)kwam de stoelgang op gang. Omdat ik de drie voorgaande dagen alleen dagelijks een bord brinta, twee tosti`s en koffie had gegeten verwachtte ik weinig ontlasting. De voorgaande twee dagen hoefde ik namelijk niet naar het toilet............Ik heb eigenlijk zelden ongemerkt er zo een grote hoop uitgeperst, en hoewel de eerste keutel harder was, maar niet hard, was de rest een mooie schone dikke pasta.

In mijn linkernek een puistje en op mijn linkerkin is het puistje van gisteren iets groter geworden en opengegaan waarbij er vocht uitkomt. Ik ga uit van dat dit het einde van een energiebaan is.

Een vaag gevoel achter mijn heiligbeen, voelt alsof het in de baan teen/kin zit op een of andere manier.

De lymfeknoop is rechts en links aanwezig, allebei de zijden even groot maar rechts harder. Geen stekend gevoel.

Vanavond weer veel gegeten, eigenlijk te veel maar ook daar geen problemen mee.

Jeukje aan linker oog 's avonds.

Ook gestopt zijn met roken geeft geen problemen en er is ook geen behoefte meer naar geweest sinds ik overal mee gestopt ben.

 

Dag 74, zaterdag 28/3/2009,

Voeten weer redelijk normaal.

 

Dag 75, zondag 29/3/2009,

Verjaardag, 's avonds wat alcohol gedronken en wat softdrugs gerookt. Geen tabak. Klein feestje.

Erg vreemd dat ik eigenlijk niet helemaal knetterstoned was en dronken na lang geen alcohol gebruikt te hebben en na een paar weken niet meer roken.
Anderen die hetzelfde dronken waren redelijk aangeschoten.

 

Dag 76, maandag 30/3/2009,

Eenmaal thuis had ik wel de sensatie dat ik extreem goed kon voelen. En door op een lichaamsdeel te focussen daar de hartslag te kunnen voelen. Erg bijzonder gevoel, je focussen op je lichaam en daar je hartslag voelen zonder handen te gebruiken.

Ca om 2 uur naar bed gegaan en al om 6 uur nuchter wakker geworden. zonder hoofdpijn. Wel een beetje duf.

Geplast en na wat tv kijken nog wat gaan slapen. 1,5 uur later wakker en weer geplast,een plas waar geen einde aan kwam leek het.

En ik had eerder niet het gevoel dat ik echt op knappen stond.

Tenen wisselen een beetje.

Beginnend aftje in linkerbovenlipzijkant.

Geen behoefte om weer te roken.

 

Dag 77, dinsdag 31/3/2009

Voeten wisselen. Iets meer huid stuk aan de kleine tenen.

Aft in linker bovenlip

Pukkeltje in nek

 

                                                                                         << naar boven

Week 12

Dag 78, woensdag 1/4/2009

Voeten voor het eerst echt jeuk en stuk na douchen en stevig droogwrijven

Pijn in beide nieren 's middags.

 

Dag 79, donderdag 2/4/2

's Ochtends een pukkeltje tussen mijn wenkbrouwen, net onder het diepste punt.

Hele middag jeuk in exact mijn "derde" oog, het diepste punt tussen mijn wenkbrauwen in.

 

Dag 80, vrijdag 3/4/2009,

Jeuk in derde oog weg.

 

Dag 81, zaterdag 4/4/2009,

Mijn tenen wisselen een beetje.

's Avonds plotseling het idee dat ik een heel klein beetje roos had.


Dag 82, zondag 5/4/2009,

's Ochtends om 4 uur wakker geworden met het idee dat ik beter hoor en dat ik dus de Musquito-ringtone zou moeten kunnen horen. Testjes op internet lieten me tot 22 Mhz

Tenen normaal, iets pijnlijk

Ontzettende roos vanochtend. Hele dag.

Gevoel in mijn oog, meer genezend gevoel en soms een jeukje.

 

Dag 83, ,maandag 6/4/2009,

Tenen weinig last.

Roos bijna weg.

Oogkriebelgevoel blijft.

 

Dag 84, dinsdag 7/4/2009,

Vanochtend geen last van mijn tenen, beide voeten lijken te genezen. Er is nog minimale huid stuk en dan alleen op de kleine tenen.

Echter vanochtend een beetje pijn in mijn rechterknie. Onder mijn knieschijf zit een beetje vocht, alleen voelbaar op de onderkant van mijn knie.

Vanavond was mijn rechterknie dik van het vocht, echter wel gezwollen maar niet echt pijnlijk, wel erg warm op die plek.
Voel me verder goed.

In 1992 toen ik in New York was was diezelfde knie zo opgeblazen van het vocht dat ik er haast meer mee kon en het ontzettend pijnlijk was, toen peniciline gekregen. Verder nooit problemen gehad met deze knie, ook geen skiblessures aan gehad..

Ook oogkriebel gevoel vandaag.

 

                                                                                         << naar boven

Week 13

Dag 85,woensdag 8/4/2009,

Vanochtend nog steeds iets dikke rechterknie, minimaal pijnlijk maar gewoon belastbaar.De knieschijf is heel erg warm, er zit vocht onder. De hele knieschijf is iets geirriteerd en iets pijnlijk als je er op drukt met puntbelasting. Ook is er een pijntje in het rechter bekken wat niet als orgaan pijn aanvoelt.

Tenen zijn min of meer geheeld. Ik verwacht dat het schimmel latent aanwezig blijft zolang het nog in de nagels zit. Deze zijn nu bijna geheel vervangen en wit.

De knie is de hele dag warm geweest. Een vreemd gevoel, zowel mijn dijbeen als scheenbeen voelden koel aan met een erg warme knieschijf ertussen.

Het andere been was gewoon koel als je er aan voelde.

's Avonds de zwelling en druk minder, wel hele dag pijn gehad in mijn rechterbekken.

 

Dag 86,donderdag 9/4/2009,

Dag 87,

 

 

 

 

 

 

                                                                                     << naar boven

 
Design downloaded from free website templates.